Integratief werken: CoreValuesIndex (CVI)

Ik noem mezelf holistisch psycholoog. Dat betekent dat ik aandacht heb voor lichaam en geest, bewustzijn en onderbewustzijn, ratio en gevoel, kortom voor jou als geheel persoon. Aangezien ik met zoveel facetten van de mens rekening wil houden, heb ik een breed aanbod aan methodieken waar ik gebruik van maak tijdens de behandeling. Per persoon, per moment, per situatie speel ik in op wat nodig is om het proces weer een stukje verder te brengen. De komende tijd zal ik iedere keer een andere methodiek uitleggen en neem ik je mee in de manieren waarop ik jou kan helpen. Vandaag neem ik je mee in de CoreValuesIndex, de CVI. Een uniek meetinstrument wat kijkt naar jouw aangeboren en onveranderlijke kern.

De CoreValuesIndex (CVI), oftewel het kernwaardenonderzoek. Uniek in zijn soort. Er zijn veel meetinstrumenten op de markt die je inzicht kunnen geven in kwaliteiten, persoonlijkheid en dergelijke. De CVI onderscheid zich door te kijken naar de ‘nature’ i.p.v. de ‘nurture’.

Waarom nature i.p.v. nurture?

Om het duidelijk te maken geef ik een voorbeeld uit mijn eigen leven. Ik dacht altijd extravert te zijn; ik was altijd ‘de aanwezige’ in groepen, sociaal, hield wel van leuke feestjes waarbij ik ook schaamteloos stond te dansen en ik maakte best makkelijk contact. Dus dan moest ik toch wel extravert zijn? Toen ik na mijn zwangerschap in een postpartum depressie raakte, trok ik me terug. Ik wilde alleen zijn, rust om me heen, had wel graag mijn belangrijke mensen om me heen, maar verder boeide het me allemaal niet meer zo. Ik dacht heel ver van mezelf verwijderd te zijn, want mijn ‘extraverte ik’ kwam ik nergens meer tegen. Ik dook een proces in van herstel en zelfonderzoek. En wat bleek: ik kwam in mijn depressie juist meer bij mijn wezenlijke ik dan ik in de jaren daarvoor was geweest. Ik ben namelijk altijd eigenlijk al een huismus geweest, hoefde helemaal niet altijd contact te leggen met anderen, vond het ook wel prima om aan de zijlijn lekker toe te kijken. Sociaal was ik nog steeds, maar dat is nou net een element die niet per se gekoppeld is aan introversie of extraversie. 

Persoonlijkheid is onderhevig aan ontwikkeling, opvoeding, (traumatische) ervaringen, cultuur, maatschappij, etc. Onze persoonlijkheid wordt gevormd door de jaren heen, dit is waar ‘nurture’ over gaat. Zo creëren we onze identiteit. Dat is goed en heel belangrijk. Maar belangrijk is om te beseffen dat we dus ook eigenschappen in onze identiteit kunnen opnemen die eigenlijk niet kloppen. Eigenschappen die we eigen hebben gemaakt vanuit aanpassing, het goed willen doen, voldoen aan verwachtingen. En hier kunnen we in conflict raken tussen ‘nature’ en ‘nurture’, omdat we onze eigen wezenlijke kern uit het oog verliezen.

Toen ik in aanraking kwam met de CVI, was ik in eerste instantie terughoudend, omdat ik niet meer geloofde in ‘meten=weten’. Totdat ik het gedachtegoed erachter leerde kennen en merkte hoezeer de uitslag van mijn CVI overeenstemde met mijn kern. De CVI meet dan ook de kernwaarden, onze aangeboren en onveranderlijke waarden, onze ‘nature’. Deze veranderen nooit, ook niet door opvoeding, ook niet door cultuur. De test-hertest betrouwbaarheid is dan ook zo’n 98%! Dat betekent dat mensen die de test na jaren nog een keer maken, hetzelfde scoren. Dit zijn voor wetenschappelijke normen erg hoge cijfers.

Hoe werkt het

De CVI is niet gevoelig voor sociaal-wenselijke invulling, interpretatie en manipulatie. De test bestaat namelijk enkel uit woorden, waarbij je telkens 2 van de 4 woorden kiest die je het meest aanspreken. Op basis van de woorden die je kiest, wordt duidelijk hoe je waarneemt, hoe je communiceert, waar je bevlogen van raakt, hoe je omgaat met conflicten, en nog veel meer. 

Waarvoor kan de CVI ingezet worden?

De tooling is ontworpen voor de werkvloer. Om te onderzoeken waar werknemers bevlogen in zijn, om de juiste persoon op de juiste functie te plaatsen. Want als men bevlogen is in wat hij doet, zal hij een optimaal resultaat leveren. En dat is voor bedrijven en voor de werknemers natuurlijk van belangrijke waarde. Je presteert beter, beleeft meer plezier en zult minder snel uitvallen op het werk. In het vinden van een geschikte functie of baan is het dus zeer bruikbaar. Ook voor reïntegratietrajecten brengt dit instrument veel inzicht en helpt een nieuw verzuim te voorkomen.

Maar buiten het werkende leven geeft het bovendien veel inzicht in hoe jij in elkaar zit. Waar jij aandacht voor dient te hebben. Hoe je je energie dient te verdelen. Hoe je geneigd bent om te gaan met conflicten en hoe je het anders zou kunnen doen. Waarom bepaalde zaken je zoveel energie kosten en waarom andere dingen je zo ontzettend veel energie geven. Het wordt allemaal duidelijk met de CVI. 

Uiteraard staat de uitkomst van de CVI niet op zich en kunnen we dit gebruiken om verder te verdiepen in jouw wezenlijke kern, jouw fabrieksinstellingen. We gaan van kennis naar toepassing: hoe kun je het geleerde integreren in jouw manier van denken, voelen en handelen? Welke ervaring hoort erbij? Hoe kun je in het dagelijks leven de kennis en de ervaring implementeren? Welke dingen kun je anders gaan doen? Hoe helpt dit je allemaal om stabieler, gelukkiger, authentieker in het leven te staan? Dat is waar we aan zullen werken, opvolgend op het meetinstrument.

Benieuwd of de CVI iets voor jou zou kunnen zijn? Probeer de gratis CVI dan hier!