Hi, ik ben Shane

Aandacht en persoonlijke betrokkenheid zijn voor mij erg belangrijk. Helaas voelde ik me te beperkt in de organisaties waar ik heb gewerkt om echt met aandacht naar mijn cliënten te kijken en men met betrokkenheid verder te kunnen helpen. Om deze reden heb ik Leef² opgericht. Ik wil zelf ook graag dat er naar me geluisterd wordt, dat er naar het hele plaatje gekeken wordt en dat er mee wordt gedacht met mij hoe ik het beste verder kan. Daarom pas ik het ook toe bij anderen. Ik denk dat aandacht en persoonlijke betrokkenheid voorwaarden zijn voor jou om je veilig te kunnen voelen en je open te stellen. Dit maakt dat ik deze kwaliteiten nadrukkelijk uitdraag. Andere termen die iets zeggen over mij:
Integer, enthousiast, doortastend, nieuwsgierig, holistisch, gevoelig, warm, betrokken, verantwoordelijk, empathisch, gedreven, metaforisch, hulpvaardig, ondernemend, zorgend, fantasierijk, analytisch, vastberaden, ethisch, spontaan, direct, innovatief. 

Shane Roerdink - Leef Kwadraat

Professionele achtergrond

  • Bachelor Gezondheidspsychologie (Tilburg University)
  • Master Klinische psychologie (Tilburg University)
  • Revalidatie- en Arbeidsspecialisatie (Ciran Academy)
  • Voice Dialogue (Ciran Academy)
  • Tibetaanse levenskunst (Tibetaans Instituut Huy)
  • Body & Mind Language (BMLi)
  • CVI Certificering (Taylor Protocols)
  • IEMT: Integral Eye Movement Therapy, net zoals EMDR inzetbaar voor traumaverwerking, en nog veel meer (IEMT Training)
  • Holistic (Stoel-)Pulsing (Yvonne-Inverbinding)

Eigen ervaringen

Leef² is niet voor niks ontstaan, het is het resultaat van mijn eigen stagnatie. Het jaar 2017 bestond voor mij namelijk uit hoge pieken, maar ook uit diepe dalen. De hoge pieken mocht iedereen zien en keek ik zelf ook het liefste naar. De diepe dalen relativeerde ik aanvankelijk weg door te denken: “Ik had gewoon een slechte dag”, “Zo erg is het eigenlijk ook weer niet”, “Ik kan het allemaal best wel alleen”, en ga zo maar door. Juist door mijn sterke ratio en grote psychologische kennis erkende ik te weinig wat er echt aan de hand was. Er ging lange tijd overheen, voordat ik erkende dat ik het niet meer trok en dat ik hulp nodig had. Gelukkig had ik een krachtig systeem om me heen die me steunden en trots waren dat ik deze stap nam. Om de hulp daadwerkelijk te krijgen, moest ik echter behoorlijk aandringen bij de zorgverleners om ook snel aan de slag te kunnen. Gelukkig werd er gehoor aan gegeven en startte mijn traject van herstel. Al snel merkte ik dat het praten alleen me niet hielp. Ik snapte best wel dat ik irreële gedachten had, maar toch voelde ik ze zo. Bovendien ervaarde ik hele rare sensaties in mijn lijf, alsof mijn lijf niet meer van mij was. Het praten alleen hielp me onvoldoende, dus ik ging verder zoeken. Ik kwam in aanraking met osteopathie, yoga en psycho-motorische therapie. Bovendien probeerde ik mijn focus meer te leggen op gezonde voeding, omdat ik weet hoe belangrijk dit voor me is. Het fysieke element gaf me weer ruimte en er kwam zelfs wat ruimte voor plezier en rust. Ik voelde de nood om ook op een dieper niveau het fysieke element mee te nemen. Toen ik kennis maakte met Body & Mind Language voelde ik aan alles dat dit mij zou gaan helpen. En in deze verwachting ben ik nooit teleurgesteld. BML gaf mij het gevoel dat alles wat bij mij hoorde er mocht zijn. Door houding en beweging kon ik mijn stagnatie volledig onderzoeken en ging ik spelen met andere manieren om met de situatie om te gaan. Door het lichaamswerk kon mijn ratio het proces niet overnemen. Dit was ontzettend fijn, omdat de sleutels tot transformatie in mijn onderbewustzijn lagen opgeslagen. 

In mijn werk als psycholoog heb ik veel mensen begeleid die achterbleven met de vraag: “Maar hoe dan?” Dit terwijl we hele goeie en doeltreffende (dacht ik) gesprekken voerden. Maar uit eigen ervaring weet ik dat ‘praten over’ je ook vasthoudt in je stagnatie. Het brein is zo krachtig, waardoor we ons zwak blijven voelen. Door body en mind, onderbewustzijn en bewustzijn, praten en bewegen met elkaar te integreren, komen we sneller tot de kern en wordt de vraag “Maar hoe dan?” tijdens de sessie door onszelf beantwoord. 

Persoonlijk kennis maken met mij? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek