Veelgestelde vragen

Nee, je hebt geen verwijzing nodig. De zorg van Leef² is vrij toegankelijk voor iedereen.
Ja, afhankelijk van je type zorgverzekering kan je (gedeeltelijk) vergoeding krijgen voor de sessies bij Leef². Je dient hiervoor aanvullend verzekerd te zijn en de zorg van Leef² valt onder 'alternatieve zorg'.
Aangezien je minderjarig bent heb ik de toestemming van minimaal één van je ouders nodig. Je ouders hoeven echter niet bij alle consulten aanwezig te zijn. Als je liever wilt dat je ouders niet alles weten wat we bespreken in de consulten, dan hoeft dit niet. Ik heb geheimhoudingsplicht.
Ik snap heel goed dat het lastig kan zijn om de sessies zelf te betalen. Er zijn verschillende opties: - Het is met een aanvullende verzekering mogelijk om (gedeeltelijk) vergoeding te krijgen. Informeer hiervoor bij je zorgverzekeraar. - Daarnaast is het niet ongebruikelijk dat werkgevers bijdragen aan een traject voor hun werknemers. Dus trek zeker eens aan de bel bij jouw werkgever. - Wist je daarnaast dat je zorgkosten die niet vergoed worden kan aftrekken in je belastingaangifte? Hierdoor kan je indirect toch vergoeding ontvangen. - Een andere leuke manier om laagdrempeliger en voor een aanzienlijk lager tarief de zorg van Leef Kwadraat te ontvangen is middels Samen²-workshops. Aangezien deze workshops toegankelijk zijn voor meerdere cliënten, liggen de tarieven lager. In deze workshops leer je ontzettend veel in korte tijd. Om nog wat specifieker te kijken naar jouw persoonlijke vraagstukken kunnen we de Samen²-workshops combineren met individuele Leef²-sessies.
Jazeker, graag zelfs.
Het verschil tussen andere methodes van lichaamsgericht werk en de methode die ik gebruik is groot. Ik gebruik het lijf als bron van informatie. Jij kunt me een verhaal vertellen met woorden, maar je vertelt mij nog veel meer met je lichaam; hoe je kijkt, de woorden die je gebruikt, de bewegingen die je maakt, of juist niet maakt, de lichaamsdelen die je gebruikt en niet gebruikt, de houding die je aanneemt, en nog veel meer. Soms weet je iets niet met je volle verstand, maar weet je lichaam het wel. En dat laat ik je uitbeelden. Ik laat jouw lichaam uiting geven aan interne processen. Je kiest daarbij zelf wat je doet, hoe je beweegt, wat je beweegt. Bij andere lichaamsgerichte methodes krijg je specifieke opdrachten om je op een bepaalde manier te bewegen of iets te doen. En een proces dat start vanuit externe impuls verloopt totaal anders dan een proces dat start vanuit een innerlijke impuls.