Unieke kans: leg jouw transformatie vast

Als je begint met de zoektocht naar jouw kern en de regie over je leven weer gaat herpakken, ga je een diepgaand proces aan. Een proces van onderzoek, kennismaking met je wezenlijke ‘ik’, mogelijkheden ontdekken, ontspanning, creatie en heelheid. Dit proces doorleef jij, ervaar jij en voel jij. Daar waar de connectie tussen Body & Mind zo sterk is, wordt alles wat jij ervaart óók heel duidelijk zichtbaar in je lichaam, met name je gezicht. Ik verwonder me er altijd over hoe de blik van mensen verandert die dit proces aan durven te gaan.

Deze verwondering deel ik met een bijzonder mens, Chantal de Baar. Ik heb met haar al bijzondere momenten meegemaakt, zoals mijn bruiloft, mijn zwangerschap, zelfs mijn bevalling. Chantal slaagt er keer op keer in om een moment te vangen in een beeld, waarin de sfeer, de emotie, het proces zichtbaar is.

Zij wil heel graag bijdragen aan de therapeutische processen in mijn praktijk. Zij zou namelijk graag het proces van ‘de zoektocht naar jezelf’ willen vastleggen. Het helpt voor jou om te zien hoe je transformeert, van vast naar los, van gesloten naar open, van somber naar gelukkig, van machteloosheid naar regie. Het kan een fantastische ondersteuning bieden voor jouw proces en een mooi aandenken zijn voor jouw strijd en behaalde doel.

Het is een project wat we in willen zetten ter ondersteuning van de behandeling. Tegelijkertijd is het voor ons een stukje onderzoek: Hoe wordt een psychisch proces zichtbaar in het gezicht? De foto’s worden niet geëxposeerd en komen ook niet op de website! Wil je er meer over weten? Geef het dan aan, dan kan ik je er meer over vertellen!

Chantal de Baar
Ik loop al heel wat maandjes rond met het idee een mooie, heldere portretserie te maken van mensen die op zoek zijn naar zichzelf in een wereld waarin van alles zo veel is. Mannen, vrouwen, kinderen die worstelen met de complexiteit van het leven in het hier en nu. Een wereld waarin depressiviteit zo veel voorkomt, zelfs onder nog zo’n jonge kinderen. Het leven is voor velen zwaar. De druk is zo groot en steeds meer mensen lopen daarin vast. Dat grijpt mij aan.

Mijn interesse gaat dan ook zeer uit naar het in beeld brengen van mensen die ‘het gevecht’ durven aangaan met zichzelf. Het beeldend volgen van dit ‘helende’ proces. Rauw, eerlijk en puur het leven laten zien en daarin de wereld niet mooier willen kleuren dan deze is (bv. Instagram etc.). Ik maak al zo lang beelden van de ‘mooie’ momenten, maar dit is niet de totale realiteit. Juist het pure, het échte zegt zoveel meer en heeft zo’n grote waarde. Daar wil ik meer aandacht voor hebben.

Graag zou ik een serie portretten maken, heel puur en rechtstreeks. Een serie, een drieluik van één persoon in zwart-wit, van mensen die:
1) beginnen aan dat proces
2) een portret moment tijdens het proces
3) een eindportret… Het moment van jezelf weer durven voelen en open gaan staan, durven ontvangen en klein genieten.
Heel misschien zelfs nog een beeld voor een jaar later, maar daarin kunnen we samen kijken en beslissen wat we ermee willen en wat niet.